Întrebare: Un prieten de -al meu mi -a spus că a citit că există multe tipuri de forță, dar nu le -a putut explica diferențele. Poți clarifica?

Răspuns: Prietenul tău este corect. Există multe tipuri de forță. Să aruncăm o privire rapidă la fiecare …

Limită rezistență: Aceasta este definită ca cantitatea maximă de forță pe care o pot produce mușchii. Acest tip de forță nu este probabil să fie văzut decât în cele mai extreme circumstanțe, cum ar fi situații care pot pune viața în pericol sau sub influența anumitor medicamente … PCP, de exemplu.

Forța maximă: aceasta este definită cu cea mai mare forță pe care mușchii tăi le pot produce voluntar. Puterea maximă include contracții musculare concentrice, izometrice și excentrice. Corpul uman poate produce voluntar cea mai mare forță în timpul unei contracții excentrice (negative).

Putere absolută: aceasta este definită ca forța maximă pe care un sportiv o poate genera, indiferent de greutatea corporală și de dezvoltarea timpului forței. Forța absolută este importantă pentru Lineman în sportul fotbalului, de exemplu.

Forța relativă: aceasta este definită ca forța maximă pe care un sportiv o poate genera pe unitate de greutate corporală, indiferent de dezvoltarea timpului forței. Acest tip de forță este important pentru jumperi și gimnaste, precum și luptători și boxeri.

Putere optimă: Aceasta este definită ca nivelul ideal de forță necesar, astfel încât orice dezvoltare suplimentară nu ar îmbunătăți perfromance. Un alergător la distanță trebuie doar să aibă o anumită cantitate de rezistență superioară a corpului pentru a menține o formă de rulare adecvată. O presă de 400 lb nu este necesară pentru el.

Endurarea forței: Aceasta este definită ca capacitatea unui mușchi de a menține o forță constantă cu contracții repetate în timp, la un procent de rezistență maximă superioară de 30%. Acest tip de forță este important pentru sporturi, cum ar fi înotul și schiul de fond.

Forța vitezei: Aceasta este definită ca capacitatea sistemului neuromuscular de a produce cea mai mare forță posibilă în cel mai scurt interval de timp posibil. Forța vitezei este defalcată în continuare în 3 tipuri …

1- Forța de pornire: capacitatea de a produce un nivel ridicat de forță la începutul unei contracții musculare. 2- Forța explozivă: capacitatea sistemului neuromuscular de a continua dezvoltarea forței deja inițiate cât mai repede posibil.3- Forța reactivă: capacitatea de a trece rapid de la o contracție excentrică la o contracție concentrică.

Așa cum puteți vedea, cuvântul forță este mult mai complex decât ați putea crede. Poate că acum aveți o înțelegere puțin mai bună a diferențelor și utilizărilor lor în lumea atletică.

Întrebare: Tocmai am început culturismul și chiar vreau să concurez. Cât timp îmi va lua să ajung la nivelul necesar de dezvoltare?

Răspuns: OK, permiteți -mi să -mi scot mingea de cristal … din păcate nu vă pot da un răspuns cert la întrebarea dvs. Acest lucru va depinde de mai mulți factori.

Mai întâi trebuie să dezvolți un program de instruire eficient și eficient. În al doilea rând, trebuie să vă potriviți regimul nutrițional cu obiectivul dvs. de antrenament. În al treilea rând, trebuie să creezi un stil de viață care să conducă la obiectivele tale de culturism. Acest lucru va însemna obținerea unei cantități adecvate de somn, a face timp pentru a pregăti și a consuma toate mesele și pentru a vă încadra în antrenament în fiecare săptămână. În cele din urmă, trebuie să „alegeți părinții potriviți!” Acesta este un lucru pe care, desigur, nu îl puteți controla și este mai des denumit genetica dvs. Acest lucru va juca un rol cheie în cât de rapid vă puteți dezvolta corpul. Într -un capăt există oameni care pot fi pregătiți pentru scenă într -un an, iar pe de altă parte, cei care nu pot atinge niciodată acest tip de musculos.

Acestea fiind spuse, puneți deoparte ceea ce nu puteți controla și concentrați -vă pe ceea ce puteți! Antrenează -te greu și constant, mănâncă corect, dormi bine și, mai ales, păstrează o mentalitate pozitivă. Dacă o faceți, este posibil să fiți într -o zi gata să pășiți pe scenă. Este posibil să nu fie „mâine”, dar va fi!

Leave a Reply

Your email address will not be published.